,

Rust en Ceremonie thuis

Rust en bezinning, best een uitdaging in deze quarantaine tijd

Het zijn uitdagende tijden, de pijn, veranderingen en angsten die er leven vallen niet te ontkennen of te bagatelliseren. Ineens zitten we 24 uur op elkaars lip, of alleen in quarantaine. Anderen werken hard om mensen levens te redden. Kortom, alles ziet er ineens anders uit. Wij mensen zijn gewoonte dieren, gehecht aan onze vaste dagrituelen en alles is even door de war geschopt.

Ontspanning, plezier, bezinning, afleiding en sociale interactie moeten we ineens allemaal uit onszelf of ons kleine kringetje halen. Dat is best een uitdaging binnen de muren van eigen huis en tuin. We zijn het massaal met elkaar aan het uitvinden hoe dat moet en het blijkt niet altijd even gemakkelijk. De verleiding om urenlang naar Netflix te kijken, al vroeg te borrelen (liefst elke dag vanaf 15.00, waarom niet?) en te scrollen op social media is groot en begrijpelijk.

Toch proeven we ook een tendens en het verlangen om naar binnen te keren en te reflecteren. We hebben ineens tijd om stil te staan bij grote vragen, zoals: ‘Hoe wil ik leven, wie wil ik zijn, wat kom ik brengen, hoe gaan we met elkaar en de natuur om?’ Of staan ineens stil bij de waarde van ogenschijnlijk kleine dingen, waar je normaal aan voorbij raasde, omdat je het ‘te druk had.’ Misschien herken je de behoefte om naar binnen te gaan, maar weet je niet precies hoe, of zou je er meer aandacht aan willen geven?

Maak  van de ruimte waarin je (samen) leeft en werkt een heilige ruimte

Op simpele wijze kun je een moment van bezinning, jouw eigen heilige ruimte creëren. Wij gebruiken hier de kracht van natuurlijke wieroken (veelal van de natives) voor, die we branden op een kooltje of in een schelp. Iedere wierook heeft een eigen werking en kun je daarmee bewust inzetten om jouw moment een focus en richting te geven. De komende tijd zullen we regelmatig tips geven voor het creëren van je eigen ritueel en mooie soorten kruiden, boomharsen en (medicinale) wortels aanbieden. Neem alvast een kijkje op www.geronimogallery.nl. en  hier voor de aanbieding van de week!