Engelandreizen

Wat

Wil je mooie natuurplekken ontdekken, dan hoef je helemaal niet ver weg of naar een exotisch land om dat te vinden. Vertrek rond half 9 in de ochtend uit Nederland, rijden met een minibus naar Calais, pakken de boot en je zit zo in een paar uur in Engeland. In de middag zijn we al in een prachtig paradijs met oude bomen. Je hoeft zelf niets te organiseren of uit te zoeken want dat doe ik voor je. Alles is al geregeld. Je hoeft alleen in te stappen en te genieten van de reis. Ik nodig je uit om mee te gaan met mij op één van mijn Engelandreizen.

In Engeland vind je nog zeer oude bomen, bossen en boskernen. In Nederland verdween in de 19e eeuw het laatste oerbos met de kap van het Beekbergerwoud. Wij kennen nauwelijks meer oerbomen. In Engeland is het veel beter gesteld met de oerboom: daar kun je nog op vele plaatsen door de uitgestrekte wouden lopen en genieten van zeer dikke oude bomen. Een overweldigende ervaring! Deelnemers zijn altijd zeer onder de indruk van de leeftijd van de bomen. Bomenvakmensen leren er hoe een boom heel oud kan worden, wat de invloeden zijn van eeuwen menselijk handelen, storm en schimmels.

Maar niet alleen dat… deze oeroude reuzen kunnen iets in jezelf in beweging zetten, je een ruimere kijk geven op het leven. Of je nu groenprofessional bent of manager, arts of programmeur. Een oude boom uit Engeland is gemiddeld 5 tot 10 keer ouder dan een Nederlandse boom en laat zo een langduriger, voller, heler en veelzijdiger proces zien. Een proces dat een diepe spiegel is voor het (duurzamer) leven.

Tijdens de bostochten in Engeland deel ik deze ervaring graag met je. Wacht niet langer en meld je aan

Voor groepen is maatwerk mogelijk. Hoe heerlijk is het dat jij jouw wensen en data kunt aangeven die voor jou het meest gunstige is en wij realiseren het. Wacht niet langer en bespreek met mij wat jij graag wilt; Klik op deze link voor direct contact om jouw dromen te realiseren…

Ook bied ik diverse standaardreizen van 3, 4 of 5 dagen aan voor zowel de liefhebber als de professional. Bij de standaardreizen verblijven we vaak in een 13de-eeuws klooster in Kent. Trekken we Kent voorbij dan nemen B&B’s de gastvrijheid over.

Voor de liefhebber van kamperen zijn er twee gezellige en comfortabele Mongoolse tenten (Gers). Deze kunnen ingezet worden voor groepsreizen!

“Het leven is anders na Engeland.”

“Maar vijf dagen? Het leken er wel veertien!”

Lees een reisverslag in de Happinez

Voor wie

Deze reis is voor iedereen die van bomen houdt en de magie van de oude bomen in Engeland wil ervaren.

Deze reis van enkele dagen is samengesteld uit mijn jarenlange zoektocht naar de oude bomen van Engeland. Uren en dagen heb ik rondgezworven om bomen te ontmoeten. Gelukkig vaak geholpen door vrienden en kennissen uit Engeland. Je krijgt dus de mooiste en meest betekenisvolle bomen te zien die ik in al die jaren heb leren kennen.

Veelgestelde vragen

Moet ik een goede conditie hebben voor de reis?

Een redelijke conditie is voldoende. Er zijn eventueel individuele aanpassingen mogelijk. Hiervoor kun je contact met mij opnemen.

Wat zijn de kosten van deze reis?

Omdat ik verschillende reizen aanbied, vind je de kosten van een reis in de agenda-items hieronder. Klik op de reisdata die jou aanspreken en vind daar in de beschrijving wat het kost.

Wat is ingebegrepen bij de reis?

Inbegrepen bij de reis. Vervoer, overnachten, ontbijt en eten voor de eerste avond. Voor de twee andere maaltijden en lunch maken we een groepspot. De ervaring leert dat dit gemiddeld 75,- p.p. kost.

Waarom naar Engeland voor oude bomen?

In vergelijking met Engeland zijn onze bomen nog jong. Ook al zijn er in Nederland nog wel oorspronkelijke oerbosjes te vinden.

De koning en de adel van Engeland namen vroeger bomen in bescherming.  Een boom mocht je niet zomaar kappen, wel knotten. Ook later werden er minder makkelijk bomen gekapt dan wij in Nederland doen. In Engeland loopt een weg om een boom heen. In Nederland kom je dit niet zo snel tegen. Er zijn ook meer oude bomen behouden gebleven doordat er in Engeland meer ruimte is voor natuur.

Hoeveel ouder zijn de bomen in Engeland?

Een eik bijvoorbeeld, is in ieder geval 4 á 5 maal zo oud dan in Nederland. Ook zijn er in Engeland nog veel meer van te vinden. Een oude taxus in Nederland is max 300 tot 500 jaar oud. Een oude taxus in Engeland is wel 3000 tot 5000 jaar oud!

Wanneer

Komende Engeland reizen:

Inschrijven

Engelandreizen 2023