Recensies

Een greep uit de ervaringen van mijn jaarreizen, bostochten en reizen naar Engeland.

“De jaartraining van Jeroen heeft mij ontzettend veel gebracht. Ik was altijd al heel gelukkig in de natuur, maar er is een extra dimensie bijgekomen door alle uren die ik heb doorgebracht in het bos met Jeroen en de groep. Ik ben heel anders naar bomen gaan kijken en mij zoveel meer bewust geworden van de enorme helende energie die ze uitstralen. Maar ook het besef waarom bomen op een bepaalde manier groeien. Mijn allermooiste moment was dat ik met mijn rug tegen een boom aanzat in het licht van de Volle Maan. Wat een rust en dankbaarheid voelde ik toen!

Ik raad het zeker aan om deze fijne jaartraining te volgen bij Jeroen. Je zou met een bostocht kunnen beginnen om kennis te maken. Zo is het bij mij ook gegaan.

En als kers op de taart ben ik ook mee naar Engeland gegaan voor de Bomenreis. Indrukwekkend! Ik kan het niet anders zeggen. Enorme woudreuzen gezien en ervaren. Heerlijk!”

“De bostochten waren heel bijzonder om te doen samen met Pim mijn man. Pim is een zakenman met geen geduld voor spiritualiteit. Ik ben druk met het huishouden en verder niets. In het bos kwamen we niet vaak. De bostochten waren zo divers dat ik niet weet waar te beginnen. Door de inspiratie die we opdeden tijdens de jaarcursus zijn we samen elke dag gaan wandelen in het bos waarbij we altijd stilstonden bij twee Thuja bomen.  Pim had zijn boom ik de mijne. Elke dag vielen ons andere dingen op ook al liepen we bijna altijd hetzelfde rondje. Een keer liepen we in omgekeerde richting en verdwaalden.

Op een ochtend na een stormachtige nacht begint Pim opeens te rennen. “mijn boom mijn boom”. We zijn geen sportmensen ik sukkel achter hem aan. Zo’n 4 kilometer verder zien we dat van Pim zijn boom alleen nog een flinke zijtak overeind is gebleven Jeroen leidde ons een andere wereld binnen. Hierdoor heb ikzelf de energie van de natuur ontmoet.

Mijn man is inmiddels overleden de kist was van planken uit het Panbos.”

“Een magische training om helemaal 1 met de natuur te zijn!

Zo bijzonder om de energie en de rust van de verschillende bomen te ervaren. De een is krachtig, de ander juist zacht. Allen hebben ze een boodschap voor je en geven ze je iets mee.

Jeroen zorgt ervoor dat jij je opent voor de bomen en je verbonden voelt. Met jezelf en de natuur.

Het is een prachtig en veelzijdig avontuur om met Jeroen deze bomenreis te maken! Als ik nu in de natuur loop, voel ik echte verbinding met de bomen!

“Meelopen met een bostocht of het volgen van de jaartraining van Jeroen, heeft me een unieke tijd gebracht. Het heeft me niet alleen meer inzicht en kennis in de cyclus, de opbouw en de bewoners van het bos gegeven, maar ook in mijzelf. Hoe ik sta in het leven en hoe mijn leven zich verhoud tot de bomen, hún leven en de jaargetijden.

Het was een feest om samen met de groep en Jeroen door het bos te struinen. Dankjewel Jeroen.”

“Voor de jaartraining bij Jeroen koos ik vanwege een veranderingstraject wat betreft werk. Met Jeroen en de bomen hebben we samen de seizoenen beleeft. Ik heb genoten van de kennis die Jeroen met ons deelde en van de ervaringsgerichte oefeningen. Ik heb geleerd dat bomen spiegelen en dat ervaar ik nog steeds. Voor mij was het een zinvolle ondersteuning voor mijn veranderingstraject.”

“In april hebben wij met Jeroen en anderen een bomen/bosreis naar Kent gemaakt.

Jeroen liet ons kennis maken met vele soorten bomen. Hij vertelde vol passie over de
oorzaken en kenmerken daarvan. Tevens liet hij ons inzien, dat er op meerdere manieren naar een boom
en omgeving gekeken kan worden.
We hebben zo prachtige exemplaren en mooie bossen cq bospaden gezien.

Daarnaast logeerden we in een middeleeuws klooster wat de hele
sfeer van de reis en omgeving ,waar vele pelgrimstochten door heen gemaakt zijn, nog extra verhoogde.

Als je van natuur houdt en sfeervolle plekken zoekt, raden wij je zeker aan
deze tocht met Jeroen te gaan maken. Wij kijken nu met andere ogen naar bomen en bossen en daar
zijn wij hem dankbaar voor.”

“De bostochten leverden mij een reis in een andere wereld, waarin zoveel te verkennen valt en me tegelijk een spiegel voorhield, waardoor het ook een reis naar binnen werd. Vooral in deze tijd waarin vertrouwen gesteld wordt in telefoons en andere materiele zaken, is het goed te ontdekken dat er ook een andere realiteit bestaat, die antwoorden kan bieden op problemen, waar mensen zoal mee kunnen worstelen…”

“Bij Jeroen heb ik zowel losse workshops en zweethutten als een jaartraining gedaan. Daardoor heb ik mijn eigen verbinding met bomen kunnen versterken. Jeroen heeft een ontspannen manier van begeleiden, en werkt zorgvuldig. Zijn kennis over bomen en bossen gecombineerd met verhalen maakt zijn workshops tot een inspiratie bron.”

“Wat ik zo fijn vond tijdens de jaartraining was de rust en ruimte die het mij gaf, zodat ik voelde dat ik onderdeel was van de natuur om me heen, zonder tijdsdruk. We mochten iedere keer onze eigen plek zoeken in het bos en na verloop van tijd kwam je ons dan weer ophalen. Ik kon me helemaal overgeven aan de natuur zonder de tijd in de gaten te houden. Leven in het nu, verbonden met de natuur, gaf mij iedere keer een enorm vertrouwen. Een diep vertrouwen dat ik ook had met de natuur toen ik kind was.”