Jaarcursus

Dit is het 3e jaar waarin ik de Jaarcursus aanbied, deze heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een complete cursus. Het doet mij veel plezier van deelnemers te horen dat zij zich mede door deze cursus werkelijk als deel van de natuur zijn gaan ervaren. Steeds vaker hoor ik hoe het volgen van de seizoenscycli de deelnemers in contact brengt met hun eigen natuurlijke innerlijke bewegingen. Doordat we onze ervaringen met de natuur in de jaarcursus als groep evalueren blijkt jaarcursus_slide01hoezeer we de natuur en elkaar, als spiegel nodig hebben.
Wij hebben elkaar en de natuur nodig om deze kennis, die al in ons leeft, wakker te maken en te bevestigen.
De cursus doe ik voor particulieren, maar daarnaast ben ik bezig om hem aan te bieden op lerarenopleidingen, zodat het via de studenten onze kinderen bereikt. Het volgen van de seizoenen leert ons op de juiste tijd naar binnen en buiten te gaan. Dit is voor ons mensen in deze vaak zo onnatuurlijke tijd een wezenlijk stuk gereedschap. Helaas vaak vergeten. Zeker in het onderwijs waar het accent ligt op de cognitieve prestatie. Hier worden natuurlijke processen vaak terzijde geschoven. Het leren dat ontwikkeling komt zoals ‘grote geest’het bedoeld heeft is niet altijd gemakkelijk te accepteren. Misschien herken je wel dat wanneer je een vraag hebt waarin je je niet vastbijt, het antwoord vanzelf komt. Dit is een natuurlijk proces waarvan ik weet dat men dit tijdens de jaarcursus ervaart.
We komen elke maand bijeen, acht keer overdag, vier keer in de avond. Start vrijdag april 2004, daarna telkens de eerste vrijdag van de maand. Elke derde keer is een avond bijeenkomst. Kosten incl. thee, koffie en materiaal
€ 425,-