Over Jeroen Heindijk

Mijn verhaal bomen begint met een mooie beukenboom aan het begin van het Panbos in Zeist.

Mijn aandacht werd er ruim 30 jaar gelden door getrokken. Vele mensen (meer dan 15.000)  hebben met mij stil gestaan en zijn stil geworden onder deze boom. Dankbaar voor de samenloop van omstandigheden want die bostocht is geen bedacht concept. Mijn aandacht werd getrokken door de boom en dit trok weer de aandacht van de televisie. Zo werd ik letterlijk voor het blok gezet om een eerste bostocht te organiseren. De opdracht was laat mensen het bos en de bomen ervaren.

Hier was ik pionier, er waren geen woorden als natuurbeleving, of natuur coaching. Dat kwam pas later, wat betekende dat ik mij een vocabulair moest gaan aanwenden en soms echt moest zoeken naar woorden…

Nu bijna 20 jaar later train ik groenprofessionals om hun verhaal of passie over te dragen net zoals ik mijn passie voor bomen overdraag op een niet alleen maar cognitieve wijze. Ik neem boomverzorgers, gepensioneerde politie mensen en teams op sleeptouw naar het oude bomen Walhalla Engeland en ik leer leiders om meer natuurlijk te zijn. Uiteraard blijf ik met veel plezier ook de ‘klassieke’ bostocht geven in het Zeister Panbos.

Wat er aan vooraf ging? Vooral een passie voor de martial arts. Een interesse voor beweging maar ook, snap ik nu, voor staan. Staan voor wie je bent en wortelen in de omgeving waar je bent, altijd in verhouding met de ander!