Luisteren naar planten

We kunnen naar de maan, we kunnen op micro niveau opereren, er is een wereldwijde informatie kanaal maar wat weten we van de natuur en hoe zit het met de communicatie in de planten wereld? Wat begrijpen wij mensen van de plantenintelligentie, hoe communiceren zij?
Bij planten zien we een hersenloze intelligentie. Dat klinkt negatief maar wie zegt dat hersens slim zijn?

Bij planten en bomen weten we dat er kleine elektrische pulsen worden doorgeven. Dat doen wij ook in onze hersenen. Wat zeggen de planten?

Middels de klankentapper, een apparaat dat de taal kan opvangen van planten en vertalen lichten we de tip op van een sluier. Er is nog veel meer te weten te komen over planten en hun bewustzijn…
In Suske en Wiske: ‘de klankentapper’, sprak elke plant of vrucht. Met de klankentapper, die berichtjes van de boom omzet in klanken, bekend van onze midi- spelers, verwonderen wij ons over de klank.

Op 22 maart zal tijdens de nationale boomfeestdag er een musical over de klankentapper worden opgevoerd. Die dag zal er ook op verschillende plaatsen de klankentapper te horen zijn tijdens de vele boomfeestdag happening!

Voor mij is er ook weer een wonderwereld open gegaan. Zowel technologisch als fenomenologisch. Een bron van inspiratie voor mijn bostochten en het meest nog de jaarcursus!