Groen en Grijs

Je zou je groen en grijs kunnen ergeren,[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j_I1SzwAFSs&list=UUXOpqb6g2jnB5YF-rlBT0BQ&index=1[/youtube] maar ik wil deze twee juist combineren. Sinds 2006 hou ik mij bezig met de ontwikkelingen van landgoed de Reehorst, gelegen tussen het Driebergse station en de snelweg A12.  Men wil daar van alles doen, en vooral bouwen. Mijn idee is om al die nieuwbouw naar de rand te schuiven van de landgoed en zo het landgoed te sparen en het geluid van de snelweg te blokkeren.
Het is erg lastig om als eenling tussen al die grote clubs een vernieuwend idee te lanceren.
Mijn plan is uniek en oplossend. Het creëert stilte en rust op het landgoed, behoud de oorspronkelijke structuur, spaart bomen, lost een groot parkeer probleem op en is een groene corridor.
Onlangs kreeg ik de vraag waar mijn idee vandaan kwam. Het antwoord is simpel, uit het diepe contact wat ik al jaren heb met de landgoed. Het beeld van de geluidsduin of later Zoomburcht genoemd kwam tot mij in de zweethut die wij daar hebben op die plek. Als het mij toch eens zou lukken dit tot een realiteit te maken!!